Jan Sonjéstraat

Alle 11 artikelen over onderwerp Actie


Artikel 'Wordt lid van de Katholieke Staatspartij!' uit  van  dec

Wordt lid van de Katholieke Staatspartij!

Aanmelding voor 1 Januari 1939!

Er is velerlei in de huidige wereld, waartegen geest en hart van den katholieken Nederlander (en niet van hem alleen gelukkig) in opstand komen. Welk onheil blinde staatszucht brouwen kan, zien wij letterlijk voor onze oogen en na een verontwaardigd protest welt in ons hart de bede, dat toch de Nederlandsche samenleving voor zulke geweldenarij moge behoed blijven.

Bij zulk protest en bij die bede mogen wij het intusschen niet laten. Het zou weinig baten, indien wij niet, door een hechte politieke eenheid te vormen, met succes de wacht konden betrekken rond ons eigen erf. Dat kan niet beter geschieden dan indien zooveel mogelijk alle Nederlandsche katholieken zich aansluiten bij de Katholieke Staatspartij.

Heusch, het is niet voldoende, dat katholiek Nederland een millioen stemmen uitbrengt. Door een massale organisatie, ook op politiek gebied, moet het kracht bijzetten aan zijn positie in ons staatkundig leven.

De katholieken van Rotterdam denken op dit laatste punt veel te laks. Het is en blijft verkeerd, zich afzijdig te houden van de politieke organisatie.

Reeds in het belang van een goeden gang van zaken bij de komende dubbele verkiezingen van 1939 is het gewenscht, dat zooveel mogelijk allen aan de voorbereidende werkzaamheden deelnemen: de samenstelling van de groslijst voor staten- en raadsstembus en de vaststelling der definitieve candidatenlijSint

Maar wil men daaraan medewerken en aldus zijn rechtmatigen invloed uitoefenen op de vertegenwoordiging in staten en raad, dan is het noodzakelijk, zich vóór den 1en Januari 1939 aanstaande op te geven voor het lidmaatschap.

Men talme dus niet langer en zende zijn naam en adres aan een der onderstaande afdeelings-secretarissen van „Recht en Orde”:

Sint Lambertus: J. Willemsen, Gelderschekade 23; Sint Barbara: W.W. Reys, Boezemsingel 15b; Heilige Kruisvinding: J.M. Engwirda, Treek 26; Heilige Michael: H. Harte, Quintstraat 24b; Heilige Martelaren van Gorcum: H.L. van de Roer, Steven Hoogendijkstraat 35; Heilige Elisabeth: J. M. Kofflard, Jan Sonjéstraat 30; Sint Willibrord: Protestantse Gezindte Pattijn, Veelzigtstraat 29a; Sint Hildegardis: G. J. F. Groothoff, Heer Kerstantstraat 92a; Heilige Nicolaas: H. Malten, Schiedamscheweg 278b; Heilige Familie. A.J.J. van Vlijmen, Gordelweg 199; Heilige Dominicus: M.M. Bronmans, Keizerstraat 22; Heilige Antonius van Padua: C. van der Pas, R. Rottekade 63; Onze Lieve Vrouwe van de H. Rozenkrans: J A. Burcksen, Schefferstraat 21b; Heilige Laurentius: H.E. van der Brule, Nieuwstraat 33; Heilige Rosalia: H.J. van Leeuwen, Oppert 95; Heilige Theresia: H. Nortier, Zeisstraat 14b; Heilige Franciscus van Assisië en Marg. Maria Alacoque: A.C. Weygertse, Transvaalstraat 24b; Heilige Bonifacius: Corvelyn, Streefkerkstraat 9b; Heilige Hart: S. Suyker Pzn., Kruisstraat 27; Sint Joseph: J.B. Weykamp, Diergaardesingel 59; Sint Antonius Abt: A.B. Schiphorst, Bruijnstraat 46 ; Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen: Ph. Kanters, Westzeedijk 48; Onze Lieve Vrouw van Lourdes: J.H.C. Jansen, Meeuwenstraat 14b.

Lees het hele artikel
Actie

Artikel 'Rooms Katholieke metaalbewerkers organiseert u' uit  van  dec

Rooms Katholieke metaalbewerkers organiseert u

Adressen van aanmelding: J.M. Kofflard, Jan Sonjéstraat 30: Th. van Son, Raephorststraat 98: J. Snethorst, Spanjaardstraat 137d: P. Kegel, Rosestraat 70.

Lees het hele artikel
Actie

Artikel 'ƒ36,— nog te veel' uit  van  dec

ƒ36,— nog te veel

Ik ben het volkomen eens met andere briefschrijvers over de verhoging van het kijkgeld. We zijn ja-knikkers en slikken maar alles. Het is vast pandoer dat de prijsverhogingen van suiker, boter, brood en dergelijke altijd op zaterdagavond worden gepubliceerd. Mijn tv kunnen ze komen verzegelen. De hele enkele keer dat er een leuk programma is, is met ƒ36,— nog te duur betaald.

N.J. Smeets

Jan Sonjéstraat 30a, Rotterdam 3.

Lees het hele artikel
Actie

Artikel 'Bewoners protesteren tegen café-overlast' uit  van  dec

Bewoners protesteren tegen café-overlast

(Van een onzer verslaggevers)

Rotterdam — De bewoners van de Jan Sonjéstraat, gesteund door de actiegroep Middelland hebben voorlopig kunnen verhinderen, dat een café in hun straat met een keuken wordt uitgebreid.

De raadscommissie voor Ruimtelijke Ordening was dinsdag 2 december 1980, na het, aanhoren van de protesten tegen de uitbreiding en de overlast, die het café al jaren veroorzaakt, van oordeel, dat de klachten thuishoren bij de afdeling algemene zaken van de gemeente.

Deze afdeling zal nu, samen met de politie, onderzoeken of de overlast van het café inderdaad zo groot is, dat de vergunning moet worden ingetrokken.

Zolang dit onderzoek nog niet tot resultaat heeft geleid, krijgt het café geen bouwvergunning om een keuken aan de zaak te bouwen.

De overlast bestaat volgens de bewoners vooral uit lawaai tijdens de nachtelijke uren van de weekeinden. 's Morgens vroeg is het café het centrum van koppelbazen, die vooral autolawaai en parkeeroverlast veroorzaken.

Lees het hele artikel
Actie, Cafe

Artikel 'Het begint met elkaar te groeten' uit  van  dec

Het begint met elkaar te groeten

Middelland weer in de ban van Opzoomeren

„Oh ja, dat lukt ons wel, geen probleem”. Mijnheer Poot uit de Jan Sonjéstraat kijkt bijna triomfantelijk. Een straatdîner voor minstens vijftig bewoners, daar draait de Jan Sonjéstraat z'n hand niet voor om. „We hebben dat al eens eerder gedaan”, zegt mijnheer Poot, „alle bewoners hadden iets klaargemaakt. We zaten met z'n allen aan lange tafels, het was heel erg gezellig.”

De ruimte van de bewonersorganisatie is omgetoverd tot Opzoomercafé. Actieve opzoomeraars zijn uitgenodigd om onder het genot van een drankje en een hapje te praten over de Opzoomercampagne 2001. Ook dit jaar weer de gebruikelijke straatacties. Elke deelnemende straat of groep ontvangt een zogenaamde Eurobon die 123 euro's waard is om hun straat of buurt mooier, leuker, veiliger en vooral gezelliger te maken.

Daarnaast kunnen straten zich opgeven om mee te doen aan een groot straatdîner. Opzoomer Mee zorgt voor stoelen en tafels en voor een budget om boodschappen te doen. Alleen straten die echt denken ruim vijftig bewoners uit verschillende culturen aan tafel te krijgen maken een kans om hieraan mee te mogen doen. Een andere voorwaarde is dat ze ook een bijzondere gast moeten uitnodigen.

Coalities

Tijdens het Opzoomercafé worden ook coalities gesloten. De bewoners van de Vliegerstraat en de Lieve Verschuierstraat komen in gesprek met de bewoners van het 55+ complex ‘Lieve Vlieger’, dat net om de hoek staat. „We hebben jullie al eens vaker uitgenodigd om bij onze vergaderingen te zijn,” aldus een bewoonster van de Lieve Verschuierstraat, „ik gooi altijd een aankondiging van onze vergadering bij jullie in de bus.” „Kunnen we dan niet mee doen met zo'n straatdîner?”, vraagt een bewoner van het 55+ complex. Even later zitten de groepen met elkaar om tafel om plannen te smeden.

Vele gezichten

Voor kindergroepen is de uitdaging dit jaar om een ontdekkingsreis door (de) eigen wijk te organiseren, als moderne wereldverkenners op speurtocht in de buurt. De kindergroep moet verschillende culturen en generaties in kaart brengen en beter leren kennen. Dat kan rond een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld muziek. Het team gaat, met een begeleider, op bezoek bij instellingen en organisaties die de vele gezichten van de buurt vertegenwoordigen. Dat kan bijvoorbeeld een ouderenflat zijn of het Multi Cultureel Centrum Middelland, een Marokkaans eethuisje, de Chineze ouderenlocatie aan de Graaf Florisstraat of een kinderdagverblijf.

Ook sportactiviteiten maken dit jaar weer deel uit van de Opzoomercampagne en natuurlijk het eindejaarsfeestje rond kerst of rond het suikerfeest.

Leefbare straat

Middelland gaat weer opzoomeren. Een straat waar bewoners elkaar groeten en kennen is een straat waar bewoners zich vertrouwd voelen, zich veilig voelen en eerder bereid zijn om samen te werken aan een leefbare straat.

Straten of groepen die interesse hebben of meer van de Opzoomercampagne 2001 willen weten, kunnen bellen naar de bewonersorganisatie, telefoonnummer: 4256898, vragen naar Ireen van der Lem.

Lees het hele artikel
Actie

Artikel 'Middelland woedend!' uit  van  dec

Middelland woedend!

Als een donderslag bij heldere hemel maakte de Postbank on 21 januari 2002 jongstleden bekend dat het Postkantoor aan de Witte van Haemstedestraat per 4 februari 2002 zou worden gesloten. Direkt na de bekendmaking (met een armetierig foldertje op de deur van het kantoor) meldden zich enige tientallen woedende mensen bij de Bewonersorganisatie Middelland: „Zijn ze daar nou helemaal van de pot getrokken?”, „Zijn ze krankzinning geworden?”, „Schandalig, er blijft zo geen postkantoor meer over in heel Delfshaven, na twee bankfilialen verdwijnt nu ook nog ons postkantoor. Dit pikken we echt niet. Actie, harde actie!!!”

Het is slechts een kleine greep uit de stortvloed van de uiterst verontwaardigde reacties.

Er werd nog dezelfde dag een handtekeningenactie gestart en er werd afgesproken om bij elkaar te komen om te bespreken welke andere acties er op een zo korte termijn gevoerd konden worden. Een van de eerste ideeën die opkwam was een bezetting van het Postkantoor. Om dit goed en zorgvuldig voor te bereiden werd een afspraak voor een actievergadering gemaakt; tijdens deze vergadering werd het idee om het kantoor te bezetten met unanieme stemmen aangenomen. Er werden spandoeken met protestleuzen gemaakt, de pers werd op de hoogte gesteld van de voorgenomen actie en het in korte tijd gemaakte draaiboek lag klaar.

Nerveus

De bezetting begon op vrijdag 1 februari 2002 om 16.30 uur. Gewapend met de spandoeken, matrasjes, slaapzakken en eten en drinken voor een eventueel onvoorzien lang verblijf drongen de bewoners het Postkantoor binnen; de toegesnelde manager van het kantoor werd te woord gestaan door bewoner Jan Poot uit de Jan Sonjéstraat. Deze legde het doel van de actie uit, vroeg de manager of hij bereid was de 1300(!) opgehaalde handtekeningen in ontvangst te nemen en of hij zo vriendelijk wilde zijn de hoofddirectie van de Postbank uit te nodigen voor een gesprek ter plekke. De manager reageerde hierop buitengewoon nerveus. De handtekeningen wilde hij niet aannemen, de directie was niet te spreken en hij verbood de toegesnelde persfotografen en de cameraman van het Rotterdamse televisieprogramma ‘Cineac Delfshaven’ om hun werk te doen.

Wachten

Hierop deelde Jan Poot de manager mee dat de bewoners niet zouden vertrekken voordat de eisen werden ingewilligd en dat het dus uitsluitend aan hem was hoe lang de bezetting zou duren; als het aan de bewoners lag bleven zij desnoods de hele nacht. Het zweet brak de arme man aan alle kanten uit en hij verschanste zich ijlings in zijn kantoor. Wat hij daar precies heeft gedaan werd duidelijk toen een paar minuten later de politie arriveerde. Na ampel overleg met de manager verlieten de agenten zonder mededelingen te doen het Postkantoor. Inmiddels was het 5 uur geworden, de verlichting in het kantoor werd gedoofd maar meegebrachte zaklantarens brachten uitkomst. Al snel werd duidelijk wat er binnen met de politie besproken was: de chef meldde zich bij Jan Poot en verklaarde alsnog bereid te zijn de handtekeningen in ontvangst te nemen met de belofte deze door te sturen naar de hoofddirectie van de Postbank in Utrecht. Hierop werd in goed overleg besloten de bezetting te beëindigen

Naar het hoofdkantoor

Bij de bewonersorganisatie werd nog even nagepraat en er werden plannen gesmeed voor een vervolg. Het plan is nu om de actie te verbreden naar andere wijken van Rotterdam en dan gezamenlijk naar het hoofdkantoor van de Postbank in Utrecht te gaan om daar ons ongenoegen te uiten en de bezetting nog eens dunnetjes over te doen.

De foto's zijn van Peter Kervezee.

Onderschrift bij de foto Dat spreekt

Onderschrift bij de foto Daar komt meneer de Knor…

Onderschrift bij de foto Ik word niet goed!

Onderschrift bij de foto Alle tijd…

Onderschrift bij de foto Zo is dat.

Lees het hele artikel
Actie

Artikel 'Diner in verschillende etappes' uit  van  dec

Diner in verschillende etappes

Omdat lang niet iedereen vroeg het bed uit wil op een vrije dag en de trip in Rotterdam al snel vier tot vijf uur in beslag neemt, kreeg organisator Marjolijn Masselink vaak de vraag ‘waar kunnen we wat eten’? In de traditie van de City Safari bedacht zij een reis langs eethuizen. Inmiddels doen er aan deze Diner Safari vijfendertig restaurants mee, variërend van Pakistaans, Ethiopisch, Nederlands, Oostenrijks, Indisch, Indonesisch, Marokkaans, Turks, Italiaans, Japans tot Chinees. Elke gang van het diner wordt in en ander restaurant genuttigd en tussendoor is er tijd om het eten te laten zakken tijdens en wandeling of een bezoek aan en kunstenaar. Verslag van een avond eten in vijf etappes.

Gang een: New Delhisoep

Beginpunt is Bazar in de Witte de Withstraat. Voor Rotterdammers allang geen onbekend adres meer, maar zeker nog een must voor mensen van buiten de stad. Na een welkomstwoord van een van de Safari-organisatoren wordt hier een kom New Delhisoep geserveerd. Als het eenvoudige gerecht met uien en paprika op is, wordt de culinaire reiziger op pad gestuurd. Met plattegrond, metrokaart en en SOS-nummer, mocht de stad een jungle blijken.

Gang twee: Turkse mezze

Het echte voorgerecht wordt gegeten in Dunya Lokanta, een Turks eethuis in de Proveniersstraat. Op tafel komen negen verschillende schaaltjes. Zo kan geproefd worden van Griekse tarama en tatziki, en Bulgaarse variant van tatziki — met champignons in plaats van komkommer —, humus, een Turkse aubergineschotel, en Koerdische aardappelsalade, een feta/sambal-spread en walnoten/groenten-mix. Dit alles geserveerd met een mandje Turks en Koerdisch brood. De eigenaar wil de gasten ook graag laten proeven van zijn andere gerechten, maar dat is niet de bedoeling. De gedachte achter de eetsafari is juist dat je op één avond kennismaakt met vele keukens.

Intermezzo

Tussen het uitgebreide voorgerecht en de hoofdmaaltijd biedt het programma en wandeling door de wijk Middelland. Gids is Nico van Setten. Tot voor kort woonde Van Setten op de hoek 1e Middellandstraat/Henegouwerlaan. Een half jaar geleden pakte hij zijn inboedel en vertrok naar Tarwewijk op Zuid. Hij had genoeg van alle ‘levendigheid’ in Middelland en wilde wel eens in een buurt wonen waar de kogels niet rondvliegen. Een buurt zonder overvallen, junks, dealers, smerigheid en verkeersongevallen. „De Tarwewijk, saai? Dat zijn jouw woorden.” Van Setten klaagt graag en veel over Rotterdam, want zonder Fortuyn is er volgens hem niemand meer die de stad voor verdere teloorgang kan behouden. Maar waag het niet om als bezoeker ook iets kritisch ten berde te brengen. „Het is een teringstad, maar wel mijn teringstad,” vindt Nico. Onlangs liet hij een groep Brabanders de verborgen kinderboerderij in de Duivenvoordestraat zien. „Die kippen deugen niet,” was het commentaar van een Brabantse. Dat had ze nou niet moeten zeggen, want niemand komt aan Nico's stad en ook niet aan ‘zijn’ kippen. Nico maakte er en ‘onvergetelijk’ uitje van. „Ik moest zeker weten dat zij nóóit, maar dan ook nóoit meer naar Rotterdam komt.” De rondwandeling onder leiding van Van Setten leidt onder andere langs het Henegouwen College, een school waarvan het plein na alle drugsoverlast is afgegrendeld en waar camera's de boel in de gaten houden. Maar hij toont bezoekers ook de pareltjes van de wijk, de Jan Sonjéstraat bijvoorbeeld. Een echt Opzoomerstraatje te midden van een verloederde omgeving. Een huis moet er nu al zo'n driehonderdduizend euro kosten.

Gang drie: Ethiopische pannenkoeken, ‘endjerra's’

Na Nico wacht de hoofdmaaltijd in Axum, een Ethiopisch café-restaurant in hartje Delfshaven. Van buiten oogt het pand overigens nauwelijks als een restaurant, maar vooral als zo'n café waar de meesten snel langs zouden benen. Vitrage, kerstverlichting, een donkere entree: dat soort werk. Binnen blijken gastheer en gastvrouw echter uiterst hartelijk. Omdat bij Axum alleen gegeten kan worden op reservering en meer mensen zich blijkbaar niet hebben aangemeld, kookt de kokkin deze avond speciaal voor de enige twee gasten. Bij het raam is met een Ethiopisch tafeltje een knus eethoekje à deux gemaakt. Traditioneel wordt het eten zonder bestek op een endjerra, een soort zurige pannenkoek, gelegd. De maaltijd bestaat uit gestoofd rundvlees, gebakken lamsvlees, kip, koude groenten en salade. Vóór het eten is het verplicht de handen te wassen in een badkamer die aan de shampoo te zien gewoon in gebruik is.

Gang vier: Knoflookijsje

Het toetje wordt geserveerd in Look. Een restaurant op de 's Gravendijkwal dat, zoals de naam al aangeeft, gespecialiseerd is in gerechten met knoflook, véél knoflook. Ook in het dessert ontbreekt de smaakmaker niet. Zowel in het ijs als de chocoladetaart zijn flink wat tenen verwerkt. Als het bord leeg is, de buik meer dan goedgevuld, komt directeur Marjolijn Masselink persoonlijk afscheid nemen van haar ‘tafelgenoten’.

Lees het hele artikel
Actie

Artikel 'Actie driehoeksborden' uit  van  dec

Actie driehoeksborden

Vrijdag 25 april 2003 zijn de opbouwwerksters uit Middelland gewapend met keukenrollen en glassex op pad geweest om de driehoeksborden schoon te maken in de wijk.

De borden in de Zwaerdecroonstraat, Snellinckstraat, Hondiusstraat, Lieve Verschuierstraat, Jan Sonjéstraat en het Henegouwenplein hebben een poetsbeurt gehad. Het bord in de Volmarijnstraat wordt op een andere dag onder handen genomen want door de nieuwbouwwerkzaamheden kon het bord niet worden bereikt. Na een aantal uurtjes gepoetst te hebben zien de driehoeksborden er weer veel beter uit. Voor de mensen die het niet weten, u kunt zelf informatie ophangen in het bord. Het bord dient geopend te worden met een steek- of dopsleutel nummer 13. Daarna kunt u het bord benutten voor bijvoorbeeld:

- Belangrijke aankondigingen

- Mededelingen

- Straatnieuwtjes

- Opzoomeractiviteiten

- Of andere feestjes

Maak gebruik van de borden want ze hangen niet voor niets in de straat!

Onderschrift bij de foto Actie driehoeksborden „met glassex schoongepoetst”

Lees het hele artikel
Actie

Artikel 'Verslag van ons straatdiner in de Jan Sonjéstraat' uit  van  dec

Verslag van ons straatdiner in de Jan Sonjéstraat

Enkele maanden geleden zijn we met de voorbereidingen begonnen, Winnie heeft toen de trekkersfunctie op zich genomen. Zij heeft ons bij het Opzoomeren aangemeld, ruim van te voren een keet besteld, reclame gemaakt in de straat (een bord met foto's van een eerder gehouden diner), uitnodigingen verstuurd en afspraken gemaakt met de politie en de gemeente voor afzetting van de straat. Een week van tevoren zijn we met een groepje uit de straatgroep bij elkaar gekomen om afspraken te maken over het programma en opzet en wat te doen met een toeloop aan kinderen vanuit andere straten, hoe activeren we bewoners om eten te maken, hoe zetten we een leuke opstelling van tafels, buffet en stoelen neer, wat doen we aan versiering, wie doet wat, enzovoort Winnie had een draaiboek gemaakt, zodat we gemakkelijk afspraken met elkaar konden maken.

Op zaterdag 3 september 2005 zijn we om ongeveer 11 uur gestart met de opbouw. De jeugd heeft goed meegeholpen met sjouwen van tafels en stoelen en in elkaar zetten van kramen. De partytenten zijn een aanwinst, maar het was even puzzelen om ze goed in elkaar te zetten. De volgende keer is het een fluitje van een cent. Tegen 3 uur was alles klaar en was het wachten op de ‘gasten’. Geleidelijk kwamen heel wat mensen met exotische schotels, fruit, salades, vleesgerechten, kip en vis uit alle windstreken. Het buffet zag er smakelijk, verzorgd en lekker uit. We hebben met ongeveer 40 volwassenen en 30 kinderen heerlijk gegeten van al het lekkers en gezellig met elkaar gepraat. Intussen was het belangrijk kinderen te vermaken met spelletjes (watertrap, handdoekvolley, lepelloop, ballen en touwtje springen).

Vanuit de Opzoomerkeet verzorgde twee DJ's de muziek uit diverse landen, twee jongens hielden een trommelshow en er waren dansoptredens door een meidengroep uit de straat. Na het eten hebben we gezellig na zitten praten en borrelen tot ongeveer 10 uur en onderwijl werd de boel opgeruimd. Al met al een geslaagd straatdiner onder de bezielende leiding van Winnie Lassooij. De moeite waard om het nog eens te herhalen.

Jan Sonjéstraatbewoner Aad Lutgerink

Onderschrift bij de foto jan van der ploeg

Lees het hele artikel
Actie, Dans, Muziek

Artikel 'Bewoners Jan Sonjéstraat zitten niet bij de pakken neer' uit  van  dec

Bewoners Jan Sonjéstraat zitten niet bij de pakken neer

Bewoners uit de Jan Sonjéstraat trokken begin dit jaar aan de bel. In hun ogen gingen de straat en de buurt hard achteruit. Containers werden in de avonduren en 's nachts leeggehaald en alle rommel werd op straat gedumpt. Drugsdealers en -gebruikers zorgden voor toenemende overlast. Met regelmaat werden eigendommen vernield of gestolen. Parkeerdruk en lawaai waren fors toegenomen. Al met al zagen de bewoners hun buurt verloederen.

In maart 2009 kwamen de burgemeester en stadsmarinier poolshoogte nemen in de straat. Het bleef niet bij een luisterend oor alleen, maar een aantal zaken werden direct voortvarend aangepakt. Zo werden de oude containers snel vervangen door nieuwere en betere exemplaren. Met bewoners werden vervolgafspraken gemaakt. Bewoners en diensten schouwen regelmatig met elkaar. Samen lopen ze door de buurt en brengen misstanden in kaart en bespreken mogelijke oplossingen voor problemen. Ook met de winkeliersvereniging van de Middellandstraat is contact gezocht en is een eerste gezamenlijk overleg gevoerd. Samen probeert men nu het tij te keren en de wens is om in de toekomst nauw samen te gaan werken. Een van de eerste stappen die ze gaan zetten, is een gezamenlijke schouw op de 1e Middellandstraat op 7 juli 2009. Om de problemen te keren is in de maanden april 2009 en mei 2009 Actie Zonneschijn gehouden in de buurt. Diensten als Roteb en Gemeentewerken hebben in die periode extra werkzaamheden verricht en Stadstoezicht en politie hebben extra controles verricht om de overlast terug te dringen. Bewoners zien de laatste maanden verbeteringen, maar er is nog een lange weg te gaan. Een weg met vele hobbels, maar de betrokkenen zijn bereid die met elkaar te gaan nemen.

De inzet van de bewoners uit de Jan Sonjéstraat kan een voorbeeld zijn voor andere straten en gebieden. Zij zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, maar hebben zich ingespannen voor hun buurt. En natuurlijk werkt dat alleen als die inspanningen ook gehoor vinden. In dit geval is dat zondermeer gelukt bij de stadsmarinier, Marcel Dela Haije, en zijn team. De tot nu toe behaalde resultaten zijn voor bewoners aanleiding om door te gaan.

Lees het hele artikel
Actie

Artikel 'openrotterdam' uit  van  dec

openrotterdam

Wat hartverwarmend! In de Jan Sonjéstraat staat een overvol ‘Neem wat je wil’ kastje, voor iedereen die iets nodig heeft. Knuffels, krijtjes, lampen; er staat echt van alles in 💛🧡❤️

Wat zou jij nog neerzetten in het kastje? ⬇️

#open010 #rotterdam #middelland #west #neemmeewatjewil #JanSonjéstraat #actie #goodvibes

Lees het hele artikel
Actie