Jan Sonjéstraat

Alle 18 artikelen over onderwerp Motor


Artikel 'Stalling' uit  van  dec

Stalling

aangeboden voor Motorfiets met zijspan, condities billijk. Bevragen Jan Sonjéstraat 3a.

Lees het hele artikel
Motor, Te koop

Artikel 'Ongevallen.' uit  van  dec

Ongevallen.

Gisterenavond 16 juli 1926 zou de 18-jarige A.L.W. H. uit de Jan Sonjéstraat, die nog nimmer een motorfiets had bestuurd, een ritje op zulk een vehikel door de stad gaan maken. De 16-jarige J. van M. uit de Hooidrift nam plaats op de duozitting, de motor knalde dat hooren en zien verging en het tweetal stoof door de straten. H. had den motor echter niet voldoende in zijn macht, zoodat toen hij op den hoek Kruiskade-Diergardesingel was gekomen, de motor veel te groote vaart had, met gevolg, dat de onkundige rijder tegen een tramwagen van lijn 4 opbotste. H. liep been- en hoofdwonden op, van M. brak zijn rechterbeen en kreeg eveneens een hoofdwonde. Beiden werden door den Geneeskundigen Dienst naar het ziekenhuis aan den Coolsingel vervoerd, waar zij werden opgenomen.

Lees het hele artikel
Motor, Ongeval, Tram

Artikel 'Motor-ongeluk.' uit  van  dec

Motor-ongeluk.

Gisteravond 16 juli 1926 kwart voor tien is de 18-jarige A.L.N. H. uit de Jan Sonjéstraat te Rotterdam met zijn motorfiets op den hoek van de Kruiskade en den Mauritsweg, in volle vaart tegen een motorwagen van lijn 4 opgereden. Hij en de duo-rijder, de 16-jarige J. van M. van den Hooidrift vielen. H. kreeg wonden aan het linkerbeen en aan het hoofd; van M. brak het rechterbeen en kreeg een hoofdwonde. Beiden zijn per auto van den geneeskundigen dienst naar het ziekenhuis aan den Coolsingel overgebracht, waar zij ter verpleging zijn opgenomen. De motorfiets is geheel vernield. Het was de eerste keer, dat H. op een motorfiets reed.

Lees het hele artikel
Motor, Ongeval

Artikel 'Gevolgen van woest rijden.' uit  van  dec

Gevolgen van woest rijden.

Op een avond te tien uur is op de Westkruiskade, nabij den Westersingel een vrij ernstig motorongeluk gebeurd. De 18-jarige H.L.W. H. uit de Jan Sonjéstraat reed met zijn motor in de richting van den Coolsingel. Op de duo zat de 16-jarige J. de M. uit de Hooidrift. H. reed met groote snelheid. Op den Westersingei gekomen kwam juist een motorwagen van lijn 4 aan gereden. De motorrijder wist niet wat hij doen moest en wegens zijn groote snelheid was hij ook niet in staat tijdig te remmen, met het gevolg, dat hij in volle vaart tegen de tram reed. Beide jongemannen bekwamen wonden aan hoofd en beenen. Zij werden door den Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheidsdienst naar het ziekenhuis aan den Coolsingel gebracht waar zij ter verpleging zijn opgenomen. Het ongeval is te wijten aan het woeste en roekelooze rijden van H., die dien keer voor het eerst motor reed.

Lees het hele artikel
Motor, Ongeval, Tram

Artikel 'Om een weddenschap!' uit  van  dec

Om een weddenschap!

Te Rotterdam is de 21-jarige A.L. H. uit de Jan Sonjéstraat met zijn motorfiets tegen een vluchtheuvel en een daarop-staanden paal aan den Coolsingel gereden, tengevolge waarvan bij van de motorfiets werd geslingerd, evenals een zekere J.W. J. uit de Jacob Catsstraat. H. had een weddenschap aangegaan om binnen een bepaalden tijd den Coolsingel rond te rijden. Bij de Kruiskade gekomen — H. reed in de richting Hofplein — moest hij plotseling uitwijken voor een auto en daardoor is hij op den vluchtheuvel gereden.

W. kreeg het voorwiel van de auto over het lichaam. Hij klaagde over inwendige pijnen. Per auto van den geneeskundigen dienst is hij naar het ziekenhuis aan den Coolsingel vervoerd, waar hij ter verpleging is opgenomen. Hij bleek een nier te hebben gescheurd.

H. die eveneens onder den auto terecht was gekomen, heeft slechts lichte schaafwonden opgeloopen.

Het voorwiel van de motorfiets is ernstig beschadigd.

Lees het hele artikel
Auto, Motor, Ongeval

Artikel 'Vreeselijk auto-ongeluk bij Ilpendam.' uit  van  dec

Vreeselijk auto-ongeluk bij Ilpendam.

Vier inzittenden verdronken.

Gistermiddag 30 oktober 1932 is nabij de „Vurige Staart” aan den provincialen weg tusschen Purmerend en Ilpendam een personenauto in het Noord-Hollandsch Kanaal geraakt. Alle vier inzittenden, de familie Jan Smit, man, vrouw en 14-jarig zoontje, uit Hillegersberg, en de heer G. Hellingman uit Rotterdam, verdronken.

Het was omstreeks vijf uur in den middag, aldus de „Courant”, toen de eenige ooggetuige van dit vreeselijk ongeluk, de landbouwer Jacob de Ruiter, wiens hofstede nabij de onheilsplek, een „beruchte” bocht in den rijweg, is gelegen, een hevigen slag hoorde.

Hij snelde naar buiten, doch zag aanvankelijk niets. Toen hij over den weg naar den wallekant liep, zag hij echter een over den kop geslagen auto langzaam wegzinken in het kanaal. Vreeselijke kreten kwamen uit den wagen, die weldra geheel verdwenen was. De nog steeds brandende koplichten en een sterk borrelen van het water gaven toen de plaats aan waar hij lag. Het kanaal is ter plaatse 3.5 Meter diep.

De doodelijk verschrikte man was eerst niet in staat om iets te doen. Toen hij tot bezinning gekomen was, snelde hij naar huis en naar de buren om hulp te halen. Men was weldra met materiaal ter plaatse, doch bij de eerste pogingen om den auto te lichten, braken de aangebrachte touwen. Inmiddels waren eenige passeerende automobilisten snel naar Purmerend en Ilpendam doorgereden, om politie en autoriteiten te waarschuwen.

Na korten tijd kwam zoowel uit Purmerend als uit Ilpendam hulp opdagen. Uit Purmerend een kraanwagen, waarmede onmiddellijk pogingen in het werk werden gesteld om den auto te lichten. Het duurde echter geruimen tijd voordat men daarin slaagde. Toen de wagen halverwegen was opgetrokken, bleek, dat een der inzittenden half uit het portier hing. Men trachtte hem er verder uit te trekken, doch dit gelukte niet. Evenmin konden toen de andere slachtoffers nog worden bevrijd. Eerst moest de auto geheel worden opgehaald.

Het reddingswerk werd ernstig bemoeilijkt door een groot aantal nieuwsgierigen, die allen trachtten te helpen en daardoor de reddingspogingen eerder bemoeilijkten dan het werk bevorderden. De politie had het terrein niet afgezet, zoodat iedereen opdrong.

Toen de wagen tenslotte, na anderhalf uur, was gelicht, werd eerst een ongeveer veertienjarige jongen uit het voertuig gehaald. Daarna twee mannen en ten slotte een vrouw. Zij bleken allen reeds overleden te zijn. De lijken werden in den gereedstaanden ziekenauto gelegd en naar het Gemeentelijk Ziekenhuis te Purmerend overgebracht.

De wagen moet in de bocht geslipt zijn, waarop de bestuurder krachtig heeft geremd. Met een der zijkanten — de linkerzijkant was geheel ingedeukt — is de auto toen tegen een boom geraakt, daar omheen gedraaid, en vervolgens over den kop geslagen en het water in geschoten.

Toen het ongeval geschiedde, begon het reeds donker te worden. Het was regenachtig weer en de asfaltweg was glad.

De plaats is bij alle automobilisten, die dezen weg kennen, berucht. In betrekkelijk korten tijd is dit reeds het vijftiende ongeval, dat hier gebeurd is.

Herhaaldelijk komen hier de auto's tegen de boomen terecht.

Het bericht van dit vreeselijke ongeluk verwekte gisteravond 30 oktober 1932 groote ontroering te Hillegersberg, waar de omgekomen familie Smit woonachtig was. De heer Smit, die een rijwiel- en motorenzaak heeft in de Jan Sonjéstraat te Rotterdam, was er zeer gezien. Hun eenig kind, de veertienjarige jongen, die thans met zijn ouders den dood heeft gevonden, was een leerling van de M.U.L.O.-school te Hillegersberg.

De heer Smit stond bekend als een zeer voorzichtig rijder. Het gezin was Zaterdagochtend 29 oktober 1932 naar de Beemster gereden voor familiebezoek en keerde Zondagmiddag 30 oktober 1932 dus vandaar terug.

Lees het hele artikel
Auto, Motor, Ongeval

Artikel 'Te koop:' uit  van  dec

Te koop:

1 Herenrijwiel met Torpedonaaf, 1 licht Motorrijwiel, onder 60 kilogram merk Gazelle met J.L.O.-motor. Jan Sonjéstraat 10a.

Lees het hele artikel
Fiets, Motor, Te koop

Artikel '3 in zeer goeden staat verkeerende luxe gesloten Auto's.' uit  van  dec

Openbare verkooping

onder directie van Kruijne & Jonker.

Dinsdag 6 October 1936 des namiddags 2 uur, worden in de garage van pand Nummer 4 aan de Jan Sonjéstraat te Rotterdam, publiek, voetstoots en om contant geld verkocht:

3 in zeer goeden staat verkeerende luxe gesloten Auto's.

(respectievelijk: Chrysler, Hupmobile en Plymouth), diverse Garagebenoodigdheden en Gereedschappen, eenige nieuwe Motorkleeding, Onderdelen en aanverwanten.

Te zien ter plaatse der veiling Jan Sonjéstraat Nummer 4 te Rotterdam Dinsdag 6 October 1936 aanstaande van 9 tot 2 uur.

Nadere informatiën Kruijne & Jonker, Telefoon Intercom 53279.

31819 40

Lees het hele artikel
Auto, Bedrijfsinformatie, Kleding, Motor, Te koop

Artikel 'Rare capriolen van een motorcarrier.' uit  van  dec

Rare capriolen van een motorcarrier.

Gisteren 26 juli 1938 reed op den Nesserdijk de 26-jarige A. W. uit den Jan Sonjéstraat met zijn motorcarriër in de richting van de stad. Bij het passeeren van een auto reed hij den 36-jarigen J. Rademaker, wonende op dien dijk aan. Deze voetganger werd van den dijk geslingerd, doch kwam er vrij goed af. De kwetsuren, welke hij opliep, waren van zoo lichten aard, dat hij naar zijn woning kon wandelen. De motorcarriër botste echter tegen een lantaarnpaal en werd flink gehavend, evenals de paal. Wonder boven wonder bleef W. ongedeerd.

Lees het hele artikel
Auto, Motor, Ongeval

Artikel 'Door motorcarrier aangereden.' uit  van  dec

Door motorcarrier aangereden.

De 36-jarige J. Rademaker, wonende te Nesserdijk, werd aldaar door een motorcarrier aangereden en van de dijk geslingerd. Hij kwam er gelukkig met enige lichte verwondingen af. De carrier reed enige meters verder tegen een lantaarnpaal aan, waardoor beide beschadigd werden. De bestuurder van de carrier, de 26-jarige A. W. uit de Jan Sonjéstraat, kwam er ongedeerd van af.

Lees het hele artikel
Motor, Ongeval

Artikel 'Motorhandel uitgebrand' uit  van  dec

Motorhandel uitgebrand

De vlammen laaiden op tot aan het dak; de winkel en werkplaats brandden uit

Men schrijft ons uit Rotterdam:

Vanmorgen 7 oktober 1939 is brand uitgebroken in een motorhandel in de 1e Middellandstraat. Bij het soldeeren van een benzinetank zette een steekvlam de werkbank in vlammen en binnen korten tijd breidde het vuur zich uit naar den winkel. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen langs den gevel omhoog en hadden den daklijst reeds aangetast. De brand werd met drie stralen gebluscht; een vijftal motoren verbrandde.

Vanmorgen 7 oktober 1939 omstreeks negen uur is brand ontstaan in den motorhandel van den heer P. Dekker, in de Eerste Middellandstraat 100 op den hoek van de Jan Sonjéstraat. Toen de eigenaar bezig was in de werkplaats, die achter den winkel in de Jan Sonjéstraat is gelegen, met het soldeeren van een benzinetank, sloeg plotseling een steekvlam uit de tank. De werkbank met zijn brandbare omgeving geraakte in brand, terwijl ook de kleeding van den motorhersteller vlam vatte. Het gelukte den man naar buiten te snellen en zijn brandende kleeren te dooven, waarna omwonenden de brandweer alarmeerden. Omdat de brand zich aanvankelijk niet zoo ernstig liet aanzien, werd het sein „klein alarm” gegeven. Binnen korten tijd sloegen de vlammen echter over naar den winkel, terwijl in de werkplaats, waar een vat met zestig liter olie en een bus benzine stonden, de vlammen hoog oplaaiden. Met de hulp van enkele voorbijgangers kon men nog enkele nieuwe motoren uit den winkel in veiligheid brengen, maar de machines, die in de werkplaats stonden, waren niet meer te bereiken.

In den winkel, waarvan de wanden geheel met triplex bekleed waren, vond het vuur gretig voedsel, terwijl ook daar busjes met olie de vlammen hoog deden oplaaien.

Vlammen slaan uit

Het duurde een kwartier voor de brandweer arriveerde en toen stonden winkel en werkplaats reeds over de geheele lengte in brand. De groote étalageruiten waren gesprongen en de vlammen sloegen langs den gevel omhoog. Zoo hoog laaiden zij, dat zij via eerste en tweede étage de daklijst bereikten, zoodat deze eveneens vlam vatten. Een oogenblik liepen de bovenverdiepingen dan ook groot gevaar. Wanneer de ruiten gesprongen zouden zijn, had het vuur zich ongetwijfeld medegedeeld aan de hooger gelegen étages, waarvan kozijnen en vensterbanken reeds blakerden!

Brandmeester J. van Onlangs, die met slangenwagen 31 het eerst aanwezig was, zag dat gevaar onmiddellijk in en liet het vuur krachtig aanpakken. Twee slangen, werden uitgelegd en van verschillende zijden werden flinke hoeveelheden water in den winkel, die het felst brandde, geworpen.

Inmiddels was door de centrale brandweer melding het sein „middelalarm” gegeven, waarop meer slangenwagens en de gereedschapswagen onder leiding van opzichter Mallan uitrukten.

Ook hoofdman A.J. Kruis was spoedig ter plaatse en stelde slangenwagen 28 met één straal in werking om het nog steeds voortvretende vuur in de werkplaats te blusschen.

Tegen zulk een overmacht was het vuur niet opgewassen, terwijl bovendien de meest brandbare materialen verbrand waren, zoodat het vuur zienderoogen minderde.

De winkel was toen geheel uitgebrand en tusschen de zwartgeblakerde omlijstingen van étalage en deurstijlen lagen de verwrongen overblijfselen van motoronderdeelen, terwijl midden in den winkel een geheel door het vuur vernielde machine lag.

Om de nablussching grondig ter hand te kunnen nemen moesten de plafonds omlaag gehaald worden, zoodat het winkelhuis geheel vernield is.

Autogarages gespaard

Doordat het vuur zich vrijwel uitsluitend voortplantte naar de zijde van de Middellandstraat, zijn de garages in de Jan Sonjéstraat, die aan de werkplaats grenzen, gespaard gebleven. Vlak achter de werkplaats is een garage van de autoverhuurinrichting A.R.O., terwijl daarnaast de garage van den heer H.P. Take is gevestigd. In laatstgenoemde garage stonden een zevental auto's, die door een chauffeur van de A.R.O. naar buiten gereden werden.

Vijf motorrijwielen en een hoeveelheid onderdeelen zijn een prooi der vlammen geworden. Behalve de winkel werden de bovengelegen étages licht door het vuur beschadigd.

Alle schade wordt door verzekering gedekt. De volgorde van aankomst van het materieel was: de slangenwagens 31, 28, 32, 56, 49 en gereedschapswagen I.

Lees het hele artikel
Brand, Motor

Artikel 'Uitslaande brand in de Middellandstraat.' uit  van  dec

Uitslaande brand in de Middellandstraat.

Een steekvlam sloeg uit.

Vanmorgen 7 oktober 1939 om kwart over negen is brand uitgebroken in den motorhandel van den heer P. Dekker, op den hoek Middellandstraat en Jan Sonjéstraat.

Toen de eigenaar in de werkplaats achter den winkel bezig was met het soldeeren van een benzinetank van een motor sloeg plotseling een steekvlam uit, die de werkbank vlam deed vatten. De kleeding van den motorhersteller vatte vlam, doch de man wist deze zelf te dooven en naar buiten te snellen.

In de werkplaats met de zeer brandbare voorwerpen verspreidden de vlammen zich met groote snelheid en spoedig sloeg het vuur over naar den winkel, waar de vlammen voedsel vonden in de triplexbekleeding van muren en etalage. Met een harden knal sprongen de ruiten, waardoor het vuur lucht kreeg en de vlammen nog verder oplaaiden. Direct na het uitbreken van den brand was de brandweer gealarmeerd, die spoedig sein „middelalarm” gaf.

Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen uit het beneden huis langs den gevel omhoog en had het vuur reeds de daklijst aangetast. Omdat de bovenverdiepingen groot gevaar liepen, werd het vuur direct krachtig aangepakt. Met twee stralen van slangenwagen 31 en een straal van 28 werd het vuur bestreden, zoodat het vuur zienderoogen minderde. Na twintig minuten had men den brand onder de knie. Het benedenhuis met winkel en werkplaats was geheel uitgebrand, terwijl de daklijst gedeeltelijk was vernield.

De bovenverdiepingen liepen slechts weinig schade op. Een aantal in den winkel en werkplaats staande motorrijwielen werd een prooi der vlammen.

Het pand om den hoek van de Jan Sonjéstraat heeft echter wel schade ondervonden. Op de eerste étage bewoond door den heer K.H. Jansen, brande de vloer door en een deel van de voorkamer werd een prooi der vlammen.

De blussching stond onder leiding van onderbrandmeester N. Verhoeven, brandmeester J. van Onlangs, en hoofdman A.J. Kruijs.

Mede aanwezig waren de slw. 32, 56, 49, reservewagen 1 en slw. 34.

De heer Dekker was tegen brand- en waterschade verzekerd.

Lees het hele artikel
Brand, Motor

Artikel 'Winkel en werkplaats uitgebrand' uit  van  dec

Winkel en werkplaats uitgebrand

Aan de 1e Middellandstraat.

Hedenmorgen 7 oktober 1939 omstreeks kwart voor 9 was de rijwiel- en motorhandelaar P. Dekker in zijn werkplaats aan de Jan Sonjéstraat 2, welke gelegen is achter zijn zaak aan de 1e Middellandstraat 100b, bezig met een met een gasvlam verhitten bout een ledige benzinetank te lasschen. Plotseling schoot een groote vlam uit de tank en zette de omgeving in vlam. Dekker poogde de vlammen nog te dooven, doch moest, daar de brand zeer snel in omvang toenam, de vlucht nemen. Men trachtte nog enkele motorrijwielen en fietsen uit den winkel te redden, doch ook deze was door de licht brandbare voorraden weldra één vuurzee, zoodat men de pogingen tot berging van de aanwezige goederen moest staken. Steeds verder drong het vuur in den overvollen winkel door en spoedig sloegen de vlammen aan alle kanten van het hoekhuis fel naar buiten.

Ondertusschen was slangenwagen 31 met den onderbrandmeester, den heer M. Verhoeven, en den brandmeester, den heer J. van Onlangs, ter plaatse gekomen en dadelijk werd met twee stralen op de waterleiding met de blussching begonnen. Van slangenwagen 28, welke vlak daarop werd gemeld, werd nog één straal in werking gesteld en met deze drie stralen slaagde men er in den brand, nu onder leiding van den hoofdman, den heer A.J. Kruis, tot het winkelhuis en de daarachter gelegen werkplaats te beperken. Men kon voorkomen, dat de bovengelegen verdiepingen bewoond door de gezinnen Jansen en Otterspoor, ook door het vuur werden aangetast. De winkel en de werkplaats brandden echter schoon leeg. Van den daarin aanwezig geweest zijnden voorraad was alleen een verkoolde puinhoop over.

De bovenwoningen hadden alleen rookschade bekomen. Door het snelle optreden der brandweer was doorbranden van de winkel- en werkplaatszoldering voorkomen.

Daar gevaar bestond dat het vuur nog tusschen de plafonds doorsmeulde, werden deze op last van hoofdman Kruis afgestoken.

Omstreeks half elf was de brand gebluscht en ging men tot de ruiming en nablussching over.

Van de hulp van het personeel der slangenwagens 32 (in reserve), 56 en 49, welke eveneens waren uitgerukt, behoefde geen gebruik te worden gemaakt.

Personeel der Afdeling Brandbluschmiddelen, dat onder bevel van den opzichter, den heer J.W. Mallan, met den gereedschapswagen nummer 1 aanwezig was, verleende goede diensten bij de blussching.

De schade wordt door verzekering gedekt.

De talrijke nieuwsgierigen werden op voldoenden afstand gehouden door een uitgebreide politiemacht onder bevel van den hoofdinspecteur, den heer G.W. Valken, zoodat de brandweer ongestoord haar werk kon doen en het verkeer door de 1e Middellandstraat ook niet werd gestoord. Gedeeltelijk werd dit tijdens de blussching omgelegd.

Lees het hele artikel
Brand, Fiets, Motor

Artikel 'Benzinetank ontploft' uit  van  dec

Benzinetank ontploft

Rotterdam, 7 October 1939. — Vanmorgen 7 oktober 1939 omstreeks negen uur is brand uitgebroken in den motorhandel van den heer P. Dekker, op den hoek Middellandstraat-Jan Sonjéstraat te Rotterdam.

Toen de eigenaar in de werkplaats achter den winkel bezig was met het soldeeren van een benzinetank sloeg plotseling een steekvlam uit, die de werkbank vlam deed vatten. De kleeding van den motorhersteller vatte vlam, doch de man wist deze zelf te dooven en naar buiten te snellen.

In de werkplaats met de zeer brandbare omgeving verspreidden de vlammen zich met groote snelheid en spoedig sloeg het vuur over naar den winkel, waar de vlammen voedsel vonden in de triplexbekleeding van muren en étalage. Met een harden knal sprongen de ruiten, waardoor het vuur lucht kreeg en de vlammen nog verder oplaaiden. Direct na het uitbreken van den brand was de brandweer gealarmeerd, die spoedig sein „middelalarm” gaf.

Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen uit het benedenhuis langs den gevel omhoog en hadden reeds de daklijst aangetast. Omdat de bovenverdiepingen groot gevaar liepen, werd het vuur direct krachtig aangepakt. Met drie stralen werd het vuur bestreden, zoodat het vuur zienderoogen minderde. Na twintig minuten had men den brand onder de knie. Het benedenhuis met werkplaats was geheel uitgebrand, terwijl de daklijst gedeeltelijk was vernield. De bovenverdiepingen liepen slechts weinig schade op. Een vijftal in den winkel en werkplaats staande motorrijwielen werd een prooi der vlammen.

Lees het hele artikel
Brand, Motor

Artikel 'Harley Davidson' uit  van  dec

Harley Davidson

te koop, nieuwe motor, nieuwe banden. Te bevragen P. Gelton, Jan Sonjéstraat 38. Telefoon 34158, van 8-18 uur.

Lees het hele artikel
Motor, Te koop

Artikel 'JLO motorrijw.' uit  van  dec

JLO motorrijw.

in nieuwe st., ± 10.000 km, met verzekering en belasting. Veel accessoires. Op dokters voorschr. Prijs nader overeen te komen. Jan Sonjéstraat 39a.

Lees het hele artikel
Motor, Te koop

Artikel 'Auto- en motorrijschool H.P. Take' uit  van  dec

Auto- en motorrijschool H.P. Take

rijdt met nieuwe Opels Rekords 1958 Gediplomeerd KNAC-instructeur. Jan Sonjéstraat 4, telefoon 36777, Rotterdam

Lees het hele artikel
Auto, Motor, Reclame

Artikel 'kinderdriewieler,' uit  van  dec

Te koop

kinderdriewieler,

in goede staat, billijke prijs, DKW-motor, 98 c.c met duosit, tegen elk aannemelijk bod, na 6 uur. Jan Sonjéstraat 26b, J. van den Akker. Rotterdam 3.

Lees het hele artikel
Fiets, Motor, Te koop